Wist u dat zuurkool…

  • niet gewassen mag worden? Indien u dit doet, wast u een deel van de voedingsvitaminen en het aroma eraf.
  • rijk is aan vezels, en melkzuren, vitaminen en mineralen bevat?
  • zorgt voor een goede stoelgang wanneer u drie weken lang dagelijks 200 gram rauwe zuurkool eet?
  • ook in de lente en de zomer heel lekker is
  • heel goed is tegen een kater? Word je na een avondje feesten wakker met een flinke kater, eet dan wat rauwe zuurkool. Het zal wel even doorbijten zijn, maar de kater verdwijnt op slag! De vitamine C en melkzuren in de zuurkool verdrijven de hoofdpijn, maken de darmen schoon en je wordt er weer snel fit van.
  • heel goed past in een dieet? De vezels geven snel een voldaan gevoel terwijl er maar weinig calorieën in zuurkool zit (let op met de jus en de worst…..)
  • al door o.a. Michiel de Ruyter als “superfood” werd gezien?
  • ascorbinezuur (=vitamine C) bevat? Ascorbine is een verbastering van “a scorbus”, wat tegen scheurbuik betekend.
  • apart gekookt moet worden van de aardappelen? Het kan voor komen dat de aardappelen door het zuur van de zuurkool niet gaar worden.
  • ook heel lekker is als het niet regent, koud is of hard waait?
  • als restje van de vorige dag heel lekker is op een broodje (even roerbakken met een tomaatje, uitje en wat gerookte paprikapoeder).
  • rauw het gezondst en ook heel lekker is.