Vragen over zuurkool

  • Wat moet ik doen als ik de zuurkool te zuur vind?

    Wanneer u de zuurkool te zuur vindt, raden wij u aan om wat (zoete) witte wijn of appelsap toe te voegen bij het koken. Een andere oplossing is, om wat honing of een schepje suiker toe te voegen nadat de zuurkool is gekookt.
    Kook ook een stukje zuurkoolspek mee, dit maakt de smaak van de zuurkool heel zacht en mild.

  • Moet ik de zuurkool wassen?

    De hoofdregel is: NIET WASSEN. Het is nergens voor nodig om zuurkool te wassen. Integendeel, u wast een deel van de voedingswaardige vitamines en het aroma eraf. Een eventueel te zure smaak is af te zwakken door de zuurkool te koken in water met zoete witte wijn (50% water, 50% wijn).

  • Kun je rauwe zuurkool invriezen?

    Ja, dat kan. Ook kunt U een bereide maaltijd met zuurkool invriezen.

  • Kan ik een open zakje bewaren?

    Liever niet. Maar wilt u de volgende dag de zuurkool gaan gebruiken, druk dan de zuurkool goed aan zodat het vocht in het zakje goed wordt vermengd met de zuurkool. Afsluiten met een clip of knijper.

  • Kan ik de aardappelen en de zuurkool bij elkaar koken?

    Dit is niet aan te bevelen, daar de aardappelen door het zuur van de zuurkool niet gaar worden.

  • Moet ik nog zout over de zuurkool strooien tijdens het koken?

    Nee, dit is geheel niet nodig.

  • Hoe moet ik de zuurkool bewaren?

    Donker en koel. Het liefst in de koelkast dus.

  • Hoe wordt zuurkool gemaakt?

    Zie onze beschrijving bij het hoofdstuk zuurkool.