Zuurkool met Witte Bonen
- Zuurkool (500gr)
- 1 pot witte bonen (+/- 500gr uitgelekt)
- 2 uien
- 1 paprika
- 1 zoete (harde) appel
- Bonenkruid
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de uien, paprika en appel in blokjes en fruit deze aan in een pan met een beetje olie/boter. Laat de witte bonen in een vergiet uitlekken. Voeg de zuurkool, direct uit het zakje (dus inclusief het zuurkoolvocht) toe aan de uien, paprika en appel. Voeg (naar eigen smaak) peper en zout toe. Laat het even rustig stoven (5-10 min) schenk er indien het geheel te droog wordt een beetje appelsap bij. Voeg de uitgelekte witte bonen en naar eigen smaak het bonenkruid toe. Laat het geheel even doorwarmen. Voeg voor een de variatie ook eens vijgen, een scheut cognac en/of crème fraise toe. Eet smakelijk.
Maak het ook eens als koude salade, dezelfde ingrediënten, alleen de bonen even lauw warm maken.
2016, het jaar van de boon – uitgeroepen door de verenigde naties FAO – Food and Agricultural Organzation