Kramers zuurkool shoarma schotel

30 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

Een verrassend lekkere combinatie: shoarma met zuurkool! Het zurige van zuurkool werkt goed in combinatie met de shoarmakruiden. Lekker met ananas, geschaafde amandel en peterselie!

Ingrediënten

1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
1 gele ui
1 zoete rode paprika
100 gram verse ananas
100 ml volle melk
½ tl nootmuskaat
25 gram ongezouten roomboter
500 gram shoarmareepjes
20 gram shoarmakruiden
3 el geschaafde amandelen
10 gram bladpeterselie
2 el olijfolie
naar smaak Peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
  • Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking. Doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
  • Snijd de ananas in kleine stukjes en rooster de amandelen in een pan op laag vuur bruin.
  • Verwijder de schil en snipper de ui. Snijd de paprika in lengten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Verwarm in een pan olie. Voeg de shoarmareepjes toe samen met de shoarmakruiden. Als het vlees niet meer rauw is, voeg je de ui en paprika toe. Bak het geheel gaar in de pan. Voeg de ananas toe en bak mee.
  • Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de zuurkool met de aardappelpuree. Hak de peterselie fijn.
  • Schep de gebakken shoarma met ui, paprika en ananas over de stamppot. Maak af met geroosterde amandelen en peterselie.