Kramers Reuben Sandwich

20 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Over het recept

    Deze versie op de bekende Reuben Sandwich is met mosterdmayonaise en augurk. Met de corned beef, zuurkool en emmentaler, is dit gerecht een mega smaaksensatie!

    Ingrediënten

    8 sneetjes rogge zuurdesembrood
    25 gram roomboter
    4 augurken
    200 gram zuurkool
    10 gram verse bieslook
    100 gram corned beef
    4 el mayonaise
    2 el grove mosterd
    100 gram emmentaler
    10 gram ongezouten roomboter

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Hak de bieslook fijn. Meng de mayonaise met bieslook en mosterd tot een geheel.
    • Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de augurk in de lengte in plakken.
    • Besmeer beide kanten van het sandwich brood met de bieslook-mosterd-mayonaise.
    • Verdeel de corned beef, zuurkool en augurk over twee van de vier sneetjes brood.
    • Leg vervolgens de plakjes emmentaler op de sneetjes belegd met de zuurkool, augurk en corned beef. Gebruik de overige twee sneetjes brood later als deksel.
    • Bestrijk de bovenkant met roomboter.
    • Verwarm een grillpan of koekenpan. Grill de sandwiches langzaam in de pan aan beide kanten krokant of tot de kaas is gesmolten.