Kramers Reuben Sandwich

20 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

Deze versie op de bekende Reuben Sandwich is met mosterdmayonaise en augurk. Met de corned beef, zuurkool en emmentaler, is dit gerecht een mega smaaksensatie!

Ingrediënten

8 sneetjes rogge zuurdesembrood
25 gram roomboter
4 augurken
200 gram zuurkool
10 gram verse bieslook
100 gram corned beef
4 el mayonaise
2 el grove mosterd
100 gram emmentaler
10 gram ongezouten roomboter

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Hak de bieslook fijn. Meng de mayonaise met bieslook en mosterd tot een geheel.
  • Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de augurk in de lengte in plakken.
  • Besmeer beide kanten van het sandwich brood met de bieslook-mosterd-mayonaise.
  • Verdeel de corned beef, zuurkool en augurk over twee van de vier sneetjes brood.
  • Leg vervolgens de plakjes emmentaler op de sneetjes belegd met de zuurkool, augurk en corned beef. Gebruik de overige twee sneetjes brood later als deksel.
  • Bestrijk de bovenkant met roomboter.
  • Verwarm een grillpan of koekenpan. Grill de sandwiches langzaam in de pan aan beide kanten krokant of tot de kaas is gesmolten.