Kramers zuurkool salade met appel, bleekselderij en yoghurtdressing

10 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

De bleekselderij, appel en rozijn gaan goed samen met rauwe zuurkool. De frisse en zoete mosterd-yoghurt dressing is een goede tegenhanger van de zuurkool haar zurige smaak.

Ingrediënten

150 gram zuurkool
2 stengels bleekselderij
30 gram walnoten
30 gram rozijnen
15 gram verse peterselie
2 appels met schil (Jonagold)
2 el Griekse yoghurt
1 tl Dijon mosterd
1 el honing
1 el water
naar smaak Peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Was de bleekselderij en schil van de appel. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de appel (met schil) in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  • Hak de walnoten fijn. Hak de peterselie grof.
  • Doe de bleekselderij, appel, walnoot, rozijn en peterselie in een kom.
  • Voeg nu de zuurkool bij het geheel.
  • Maak de dressing. Meng hiervoor de Griekse yoghurt, Dijon mosterd, honing en water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de dressing over het geheel en schep goed door elkaar.