- Verzamel alle ingrediënten.
- Was de bleekselderij en schil van de appel. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de appel (met schil) in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- Hak de walnoten fijn. Hak de peterselie grof.
- Doe de bleekselderij, appel, walnoot, rozijn en peterselie in een kom.
- Voeg nu de zuurkool bij het geheel.
- Maak de dressing. Meng hiervoor de Griekse yoghurt, Dijon mosterd, honing en water. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de dressing over het geheel en schep goed door elkaar.
Kramers zuurkool salade met appel, bleekselderij en yoghurtdressing
10 min
4 pers.
Over het recept
De bleekselderij, appel en rozijn gaan goed samen met rauwe zuurkool. De frisse en zoete mosterd-yoghurt dressing is een goede tegenhanger van de zuurkool haar zurige smaak.
Ingrediënten
150 gram zuurkool
2 stengels bleekselderij
30 gram walnoten
30 gram rozijnen
15 gram verse peterselie
2 appels met schil (Jonagold)
2 el Griekse yoghurt
1 tl Dijon mosterd
1 el honing
1 el water
naar smaak Peper en zout