- Verzamel alle ingrediënten.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de stengels van de bosui in kleine ringen.
- Breek de eieren in een kom en kluts tot een geheel. Voeg de crème fraîche toe. Gebruik een garde en klop tot een glad geheel.
- Vervolgens voeg je de bosui, peper en zout toe. Zet apart.
- Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met 2 el paneermeel. Bekleed vervolgens met de hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het overige paneermeel. Zorg dat de bodem en randen glad en bedekt zijn met het taartdeeg.
- Meng de zuurkool met de hamblokjes. Verdeel deze vervolgens over het taartdeeg in de taartvorm.
- Schenk het mengsel van ei, crème fraîche en bosui erbij.
- Snijd de vleestomaat in ringen en leg over het geheel in de taartvorm.
- Maak af met geraspte kaas.
- Bak de quiche gaar in de oven gedurende 25-30 minuten.
Kramers zuurkool quiche
30 min
4 pers.
Over het recept
Quiche met hamblokjes, zuurkool en crème fraîche. Met deze kleurrijke vulling in de quiche een feestje voor het oog! Je kunt bij voorkeur de hamblokjes ook achterwege laten.
Ingrediënten
6-8 vellen Hartige taartdeeg (ontdooid)
4 eieren
250 gram zuurkool
100 gram hamblokjes
15 gram verse peterselie
2 stengels bosui (lente ui)
4 el paneermeel
1 vleestomaat
200 gram crème fraîche
70 gram geraspte belegen kaas
naar smaak peper en zout