- Verzamel alle ingrediënten.
- Snijd de aardappelen in vieren. Doe de aardappelen en pompoen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen en pompoen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bak de spekreepjes in een koekenpan krokant.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- Zodra de aardappelen en pompoen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Schep de aardappel-pompoenpuree in een ovenschaal. Verdeel de zuurkool, appel en spekreepjes over het geheel.
- Garneer met verkruimelde feta, blaadjes tijm en een snufje peper.
- Bak de zuurkoolschotel in de oven gedurende 20-25 minuten.
Kramers zuurkool pompoen ovenschotel
30 min
4 pers.
Nieuw
Over het recept
De licht zoete smaak van pompoen werkt goed samen met de zure smaak van zuurkool. Het zoutige van spek en feta werkt heel goed in dit recept! Lekker met verse tijm en appel. Geniet ervan!
Ingrediënten
400 gram kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
600 gram pompoenblokjes
500 gram zuurkool
1 appel (Jonagold)
200 gram crème fraîche
100 ml volle melk
25 gram ongezouten roomboter
125 gram spekreepjes
8 takjes verse tijm
100 gram fetakaas
naar smaak Peper en zout