- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- In de tussentijd bak je de spekreepjes in een koekenpan krokant.
- Kook de rookworst(en) 15-20 minuten in heet (niet kokend) water.
- Verwijder de schil en snipper de ui. Bak de ui in het vet van het spek glazig. Voeg de zuurkool toe en verwarm deze mee op laag vuur.
- In de tussentijd zijn de aardappelen gaar en giet je deze af. Voeg de melk, roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Bouw de ovenschaal op. Begin met een laag van gebakken ui en zuurkool. Vervolgens verdeel je de gebakken spekreepjes over het geheel. Maak af met de aardappelpuree en bestrooi met paneermeel.
- Zet de ovenschaal in de oven gedurende 15-20 minuten.
- Serveer de zuurkoolschotel met rookworst en grove mosterd.
Kramers zuurkool ovenschotel met rookworst
40 min
4 pers.
Over het recept
Met rookworst en paneermeel is deze klassieke versie van een ovenschotel met zuurkool, spekjes en aardappel een grote favoriet! Geniet ervan.
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
1 gele ui
500 gram zuurkool
125 gram spekreepjes
100 ml volle melk
½ tl nootmuskaat
25 gram ongezouten roomboter
25 gram ongezouten roomboter
2 rookworsten
40 gram paneermeel
naar smaak Peper en zout