- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- Hak de knoflook fijn. Was de prei, verwijder de uiteinden. Snijd doormidden en vervolgens in halve ringen.
- Bak de prei en knoflook kort in een pan met wat plantaardige olie. Voeg de appel, kerriepoeder en zuurkool toe. Hussel goed en verwarm gedurende 7 minuten.
- Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Breng op smaak met zout en peper.
- Bouw de ovenschaal op. Begin met een laag zuurkool, prei, kerrie en appel. Vervolgens verdeel je de aardappelpuree over het geheel. Maak de ovenschaal af met geraspte kaas.
Kramers zuurkool ovenschotel met geraspte kaas
30 min
4 pers.
Over het recept
Kramers ovenschotel met zuurkool en geraspte kaas is een ideaal recept voor een makkelijke maaltijd. De prei, appel en kerrie zorgen voor een verrijkende smaak.
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
1 prei
500 gram zuurkool
2 appels (Jonagold)
1 teen verse knoflook
1 el kerriepoeder
½ tl nootmuskaat
100 ml volle melk
25 gram ongezouten roomboter
70 gram geraspte belegen kaas
naar smaak Peper en zout
Scheut plantaardige olie