- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Schil 1 van de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Schil de andere appel en snijd deze vervolgens in dunne plakken (je kunt het klokhuis laten zitten).
- In de tussentijd bak je de spekreepjes in een koekenpan krokant.
- Check de aardappelen. Deze zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken. Giet de aardappelen af. Voeg de crème fraîche, nootmuskaat, grove mosterd toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
- Bouw de ovenschaal op. Begin met de aardappelpuree gevolgd door de blokjes appel en zuurkool. Maak af met gebakken spekreepjes en schijfjes appel.
- Zet de ovenschaal in de oven gedurende 20-30 minuten.
Kramers zuurkool ovenschotel met appel
40 min
4 pers.
Over het recept
Appel, spek en zuurkool is een gouden combinatie. Crème fraîche geeft een frisse twist aan de aardappelpuree. Een toegankelijk recept voor de doordeweekse avond!
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
150 gram spekreepjes
2 appels (Jonagold)
200 gram crème fraîche
2 el grove mosterd
1 tl nootmuskaat
naar smaak Peper en zout