Kramers zuurkool mosterd soep

30 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

Kramers mosterdsoep met spekjes en zuurkool is een heerlijk fris, vullend en smaakvol gerecht. De crème fraîche geeft een luchtige en romige twist aan de soep.

Ingrediënten

250 gram aardappelen
1 prei
1 grote gele ui
1 teen knoflook
125 gram crème fraîche
3 el grove mosterd
125 gram spekreepjes
200 gram zuurkool
1 blokje kippenbouillon
1 liter kokend water
25 gram ongezouten roomboter
10 gram verse bieslook
naar smaak peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Schil de aardappelen en snijd in vieren.
  • Snijd de prei in ringen. Verwijder de schil en snipper de ui.
  • Laat een klontje boter smelten in een soeppan. Bak de aardappel, prei, ui gedurende 5 minuten.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe.
  • Breng zachtjes aan de kook. Laat koken gedurende 20 minuten.
  • Verwarm de zuurkool. Doe in een pan en voeg hier 50 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 15 minuten.
  • Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan.
  • Als de aardappels zacht en dus gaar zijn, zet je het vuur uit. Voeg de mosterd en crème fraîche toe. Gebruik een staafmixer en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de mosterd soep met zuurkool, krokant gebakken spekjes en bieslook.