- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Maak de dressing. Meng in een kommetje de honing, witte wijnazijn, mosterd, citroensap en het water.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de verse bieslook en dille grof.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de crème fraîche toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de zuurkool met de aardappelpuree.
- Serveer de zuurkool met warm gerookte zalm, verse bieslook en dille. Maak het gerecht af met de dressing.
Kramers zuurkool met warm gerookte zalm
30 min
4 pers.
Over het recept
De smaak van zuurkool gaat heel goed samen met warmgerookte zalm. Deze stamppot met bieslook en mosterd is een feestje voor je smaakpapillen.
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
1 el honing
1 el witte wijnazijn
1 el grove mosterd
Sap van ½ citroen
2 el water
10 gram verse bieslook
10 gram verse dille
250 gram crème fraîche
500 gram kant-en-klare warm gerookte zalm
naar smaak Peper en zout