Kramers zuurkool met spekjes

30 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

Klassieke zuurkool met spekjes en rookworst, voor de échte zuurkool liefhebber! De grove mosterd gaat goed bij de zoete smaak van rookworst. Loopt het water je al in de mond?

Ingrediënten

1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
250 gram spekreepjes
½ tl nootmuskaat
200 gram crème fraîche
285 gram rookworst
4 el grove mosterd
naar smaak Peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
  • Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
  • Kook de rookworst(en) 15-20 minuten in heet (niet kokend) water.
  • Bak de spekreepjes in een pan krokant.
  • Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg crème fraîche en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vervolgens meng je de zuurkool met de aardappelpuree. Serveer met spekreepjes en rookworst. Lekker met grove mosterd.