- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Kook de rookworst 15-20 minuten in heet (niet kokend) water.
- Verwijder de schil en snipper de ui. Snijd de paprika in lengten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
- Verwarm olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de paprika en appel toe.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Meng de zuurkool met de aardappelpuree. Vervolgens schep je voorzichtig de gebakken ui, paprika en appel door het geheel.
- Hak de peterselie fijn.
- Serveer de zuurkool met rookworst, peterselie en versgemalen peper.
Kramers zuurkool met paprika en appel
30 min
4 pers.
Over het recept
Deze stamppot met zuurkool, paprika en appel is een verrassend lekkere combinatie. Samen met de rookworst is dit gerecht lekker voor jong en oud.
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappelen
500 gram zuurkool
1 witte ui
2 appels (Jonagold)
2 zoete puntpaprika’s
100 ml volle melk
25 gram ongezouten roomboter
½ tl nootmuskaat
1 el plantaardige olie
250 gram rookworst
10 gram bladpeterselie
naar smaak Peper en zout