- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool met kerriepoeder in een pan. Voeg hier 100 ml water aan toe en meng goed. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Doe de appel bij de zuurkool in de pan.
- Bak de spekreepjes in een pan krokant. Hak de peterselie fijn.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
- Vervolgens meng je de zuurkool met appel, aardappelpuree en spekreepjes.
- Voeg het geheel bij de aardappelpuree en schep om tot een geheel.
- Maak af met gebakken uitjes en peterselie.
Kramers zuurkool met kerrie en gebakken uitjes
25 min
4 pers.
Over het recept
Gebakken uitjes geven een verrassend lekkere twist aan de gouden combinatie van zuurkool, kerrie en appel. Zowel lekker door als over de stamppot.
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
1 el kerriepoeder
125 gram spekreepjes
1 appel (Jonagold)
100 ml volle melk
25 gram boter
½ tl nootmuskaat
50 gram gebakken uitjes
15 gram bladpeterselie
naar smaak Peper en zout