Kramers zuurkool met banaan en spekjes

30 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

De smaak van banaan en kerrie gaan goed samen met het zoutige van spekjes en het zurige van zuurkool. Een verrassend lekker recept voor de doordeweekse avond!

Ingrediënten

1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
125 gram spekreepjes
250 gram crème fraîche
½ tl nootmuskaat
1 tl kerriepoeder
2 bananen
15 gram verse peterselie
naar smaak Peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • In de tussentijd bak je de spekreepjes in een koekenpan krokant.
  • Snijd de bananen in plakjes.
  • Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de crème fraîche, nootmuskaat, kerriepoeder, peper en zout toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper.
  • Meng de zuurkool door de aardappelpuree.
  • Bouw de ovenschaal op. Schep de aardappelpuree met zuurkool in de ovenschaal. Maak af met plakjes banaan en spekjes. Bestrooi eventueel met extra kerriepoeder en nootmuskaat.
  • Zet in de oven voor 20-25 minuten.
  • Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
  • Maak het ovengerecht af met peterselie.