- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan. Voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Verwijder de schil en snipper de uien. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
- Verwarm olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de appel, snufje zout, kaneel en balsamico siroop toe. Hussel goed. Zet vervolgens het vuur laag en laat zachtjes sudderen.
- Bak de spekreepjes in een pan krokant.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, boter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de zuurkool met de aardappelpuree.
- Serveer de zuurkoolpuree met de gebakken ui en appel. Maak af met gebakken spekreepjes en gedroogde tijm.
Kramers zuurkool met appel en ui
30 min
4 pers.
Over het recept
De balsamico crème geeft in dit recept een heerlijk zoete smaak aan de appel en ui, welke goede tegenhanger zijn van de zurige zuurkool. Een heerlijk en makkelijk recept voor de doordeweekse avond.
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
1 gele ui
1 rode ui
100 ml volle melk
25 gram ongezouten roomboter
½ tl nootmuskaat
½ tl kaneel
1 tl gedroogde tijm
2 el balsamico siroop
1 el plantaardige olie
naar smaak Peper en zout