- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Snijd de appel (met schil) in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in blokjes.
- Verwijder de schil en snipper de ui. Bak de ui in een pan gedurende 5 minuten glazig.
- Voeg de appel, kaneel, peper en zout toe. Hussel goed en laat vervolgens garen op laag vuur.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, boter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper.
- Vervolgens voeg je de zuurkool, gebakken ui en appel bij de aardappelpuree. Gebruik een spatel en schep alles door elkaar.
- Hak walnoten grof en en de peterselie fijn.
- Serveer de stamppot met walnoten en peterselie.
Kramers zuurkool met appel en kaneel
30 min
4 pers.
Over het recept
Deze vegetarische stamppot met zuurkool, appel en kaneel is een mild zurig, warm en zoetig gerecht. Lekker met een bite van walnoot!
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
1 gele ui
2 appels met schil (Jonagold)
1 el kaneel
60 gram walnoten
100 ml volle melk
25 gram ongezouten roomboter
½ tl nootmuskaat
15 gram verse peterselie
naar smaak Peper en zout