- Verzamel alle ingrediënten.
- Verwijder de schil van de ui en knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder het uiteinde en harde groen van de prei. Snijd de prei in stukjes.
- Laat een klontje roomboter smelten en bak hierin de ui glazig. Voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe. Bak het geheel tot het gehakt bruin kleurt.
- Voeg de prei en knoflook toe en bak mee met het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor 200ºC.
- Vet een ovenschaal in met roomboter.
- Verdeel de zuurkool over de bodem van de ovenschaal en schep vervolgens het gehaktmengsel over de laag zuurkool.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak goudbruin gedurende 15 minuten.
- Rol nu het bladerdeeg over de ovenschaal. Snijd waar nodig het deeg passend, zodat het deeg binnen de rand van de ovenschaal past.
- Kluts een ei en besmeer het bladerdeeg met het ei.
- Bak in de oven 25-30 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt.
Kramers zuurkool in bladerdeeg
40 min
4 pers.
Nieuw
Over het recept
Kramers zuurkool in bladerdeeg is mede door de prei en gehakt rijk van smaak, makkelijk om te maken en een leuk gerecht voor op tafel!
Ingrediënten
500 gram zuurkool
1 gele ui
500 gram rundergehakt
60 gram gehaktkruiden
1 prei
1 ei
1 teen verse knoflook
1 rol verse bladerdeeg (op 4-6 plakken ingevoren bladerdeeg)
5 gram ongezouten roomboter
naar smaak peper en zout