- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Was de schil van de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- Hak de pecannoten grof. Verwijder de blaadjes van de takjes tijm. Gooi de takjes weg.
- Laat 10 gram roomboter smelten en doe de appel, pecannoten en rozijnen in de pan. Voeg de kaneel en blaadjes tijm toe en bak gedurende 7 minuten.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, de rest van de roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Meng de zuurkool met de aardappelpuree.
- Bouw de ovenschaal op. Schep de zuurkool met aardappelpuree in een ovenschaal. Schep het mengsel van gebakken appel, pecannoten en rozijnen over het geheel. Brokkel de zachte geitenkaas over de ovenschotel.
- Bak de zuurkoolschotel in de oven goudbruin gedurende 20-25 minuten.
Kramers zuurkool geitenkaas en appel
10 min
4 pers.
Over het recept
Dit vegetarische gerecht met appel, kaneel, geitenkaas en zuurkool is een verrassend lekkere combinatie. Heerlijk warm, rijk en zoetig van smaak! De pecannoten zorgen voor een lekkere bite. Eet smakelijk!
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
2 appels (Jonagold)
80 gram rozijnen
60 gram pecannoten
6 takjes verse tijm
125 gram verse geitenkaas
100 ml volle melk
35 gram ongezouten roomboter
1 tl nootmuskaat
½ tl kaneel
naar smaak Peper en zout