- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Bak vervolgens de chorizo worstjes in een klontje roomboter (5 gram) gaar in de pan.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, 25 gram roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Hak de bladpeterselie fijn. Snijd de bosui in dunne ringen.
- Meng de aardappelpuree met de zuurkool. Serveer de stamppot met de chorizo worst en maak af met verse bladpeterselie, gedroogde chilivlokken en bosui.
Kramers zuurkool chorizo
30 min
4 pers.
Over het recept
Chorizo heeft een mild pittig en kruidige smaak en is daarmee een mooie aanvulling op de stamppot van aardappel en zuurkool. Lekker met verse peterselie en chiliflakes!
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
350 gram verse chorizo braadworsten/saucijzen
500 gram zuurkool
100 ml volle melk
½ tl nootmuskaat
30 gram ongezouten roomboter
1 tl gedroogde chilivlokken
10 gram verse bladpeterselie
1 stengel bosui
naar smaak Peper en zout