Kramers Surinaamse zuurkool met kip

30 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

Deze stamppot met surinaams gekruide kip is naast kleurrijk een mega smaaksensatie! Ook kun je de zuurkool grotendeels mengen met aardappelpuree en een klein gedeelte meebakken met de Surinaamse kip.

Ingrediënten

1 kilo kruimige aardappelen
500 gram zuurkool
100 ml volle melk
25 gram ongezouten roomboter
½ tl nootmuskaat
1 witte ui
1 zoete puntpaprika
450 gram kipfilethaasjes
40 gram Surinaamse gehaktkruiden
Scheut plantaardige olie
15 gram verse peterselie
naar smaak Peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
  • Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
  • Verwijder de schil en snipper de ui. Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Marineer de kipfilethaasjes met plantaardige olie en de Surinaamse gehaktkruiden.
  • Verwarm in een koekenpan de olie. Bak de ui glazig. Vervolgens bak je de paprika mee. Nu leg je de kipfilethaasjes in de pan. Bak tot ze goudbruin zijn.
  • Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng de aardappelpuree met de zuurkool. Serveer de zuurkoolstamppot met Surinaams gebakken kipfilethaasjes. Maak af met verse peterselie.