- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Bak de spekreepjes in een koekenpan krokant.
- Snijd de ananas in stukjes. En voeg deze bij de zuurkool.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Rooster het amandelschaafsel bruin in de pan. Hak de bieslook fijn.
- Schep de warme zuurkool, ananas en spekreepjes door de aardappelpuree.
- Serveer de stamppot met geroosterd amandelschaafsel en bieslook.
Kramers stamppot zuurkool met ananas
30 min
4 pers.
Over het recept
Spek en ananas gaan heel goed samen met zuurkool en aardappel. De amandel geeft een lekkere zoete bite aan het gerecht.
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
250 gram verse ananas (of uit blik)
125 gram spekreepjes
100 ml melk
½ tl nootmuskaat
15 gram roomboter
100 ml water
10 gram verse bieslook
20 gram amandelschaafsel
naar smaak Peper en zout