- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Schil de appel en snijd in stukjes. Voeg deze bij de zuurkool en verwarm.
- Bak de spekreepjes in een koekenpan krokant.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, boter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Schep de warme zuurkool, appel en spekreepjes door de aardappelpuree.
- Hak de peterselie fijn.
- Serveer de zuurkool met peterselie en extra peper.
Kramers stamppot zoete aardappel zuurkool
30 min
4 pers.
Over het recept
Kramers stamppot met zoete aardappel en appel is een verrassend lekkere variatie op de standaardversie met zuurkool en aardappel. Lekker met spekjes en verse peterselie!
Ingrediënten
700 gram zoete aardappelen
300 gram kruimige aardappelen
500 gram zuurkool
1 gele ui
1 appel (Jonagold)
125 gram spekreepjes
25 gram ongezouten roomboter
100 ml volle melk
½ tl nootmuskaat
10 gram peterselie
naar smaak Peper en zout