- Verzamel alle ingrediënten.
- Spoel de rijst en kook de rijst op laag vuur in 400 gram kokend water gaar.
- Verwijder het velletje van de knoflook en schil de ui. Snijd beide in kleine stukjes. Bak de ui in een klontje roomboter glazig. Voeg de kipfilet, verse knoflook en kipkruiden toe. Bak gedurende 5 minuten tot de kip lichtbruin kleurt en gaar is. Zet het vuur laag en laat sudderen.
- Voeg nu de zuurkool (met vocht) en rozijnen bij de kip. Meng alles tot een geheel en verwarm met de deksel op de pan.
- In de tussentijd check je de rijst. Zet het vuur uit en laat de deksel op de pan, zodat de rijst iets kan nagaren.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Verdeel de rijst en het mengsel van kip en zuurkool over vier borden.
- Maak af met verse bladpeterselie.
Kramers rijst met zuurkool
20 min
4 pers.
Over het recept
Zuurkool kun je heel goed combineren met rijst. Verrassend lekker! Dit recept met kipfilet, kipkruiden en rozijnen is een must try! Geniet ervan.
Ingrediënten
500 gram zuurkool
100 gram rozijnen
300 gram rijst
20 gram kipkruiden
500 gram kipfiletblokjes
1 rode ui
1 teen knoflook
1 stengel bosui
4 takjes verse bladpeterselie