- Verzamel alle ingrediënten.
- Verwarm de oven voor op 185ºC.
- Kook de aardappelschijfjes in een pan met ruim kokend water, gedurende 5 minuten. Giet af.
- Verwijder de schil en snipper de ui. Bak de ui in de pan met een klontje boter glazig. Voeg het gehakt en de vadouvan kruiden toe. Bak gedurende 5 minuten gaar.
- Voeg vervolgens de zuurkool en optioneel de rozijnen toe. Meng goed door elkaar en bak het geheel een extra 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de appel en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Hak de verse bieslook fijn. Meng ⅔ van de bieslook met de crème fraîche en water tot een glad geheel. Gebruik hiervoor een vork.
- Bouw de ovenschaal op. Begin met het gehakt-zuurkool mengsel. Vervolgens verdeel je de schijfjes aardappel over het geheel.
- Giet het bieslook-crème fraîche mengsel over de schijfjes aardappel.
- Bak de zuurkoolschotel in de oven gedurende 30 minuten.
- Maak de ovenschaal af met de overige bieslook.
Kramers ovenschotel zuurkool met gehakt en crème fraîche
40 min
4 pers.
Over het recept
De vadouvan kruiden met mosterdzaad, kerrieblad en gedroogde knoflook geven een zoet en kruidige twist aan het recept. Een leuk gerecht voor het oog, dankzij de schijfjes aardappel.
Ingrediënten
600 gram aardappelschijfjes
500 gram zuurkool
300 gram rundergehakt
1 gram gele ui
70 gram rozijnen
125 gram crème fraîche
50 ml water
15 gram verse bieslook
1.5 el vadouvan kruiden
klontje ongezouten roomboter
naar smaak Peper en zout