- Verzamel alle ingrediënten.
- Schil de knolselderij en snijd deze in dezelfde grootte als de aardappel.
- Doe de aardappelen en knolselderij in een pan. Kook gaar in ruim kokend water met zout, gedurende 15-20 minuten. De aardappel en knolselderij zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking en doe de zuurkool in een pan. Voeg hier 100ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
- Kook de rookworst 15-20 minuten in heet (niet kokend) water.
- Meng de grove mosterd met wijnazijn, honing en water tot een dressing.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je deze af. Voeg de melk, roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de zuurkool door de puree van aardappel en knolselderij.
- Hak de bladpeterselie fijn.
- Serveer de zuurkool met rookworst en peterselie. Maak af met mosterd dressing.
Kramers koolhydraatarme zuurkool met knolselderij
30 min
4 pers.
Over het recept
De milde smaak van knolselderij gaat goed samen met de zurige smaak van zuurkool. Een super alternatief als je voorkeur hebt om minder koolhydraatrijk te eten. Lekker met rookworst en grove mosterd.
Ingrediënten
300 gram kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
700 gram knolselderij (1 stuk)
500 gram zuurkool
100 ml volle melk
½ tl nootmuskaat
25 gram ongezouten roomboter
10 gram verse peterselie
285 gram rookworst
1 el grove mosterd
2 el witte wijnazijn
1 el honing
scheutje water
10 gram bladpeterselie
naar smaak Peper en zout