Kramers broodje worst met zuurkool

30 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

Over het recept

Dit kleurrijke broodje braadworst met zuurkool en mosterdmayonaise is naast lekker, onwijs leuk om te maken. Lekker voor de lunch of bij de bbq.

Ingrediënten

4 braadworsten
4 pistolet meergranen
200 gram zuurkool
4 blad romaine sla
1.5 el grove mosterd
3 el mayonaise
½ rode ui
10 gram verse bieslook
1 tl chili flakes
5 gram ongezouten roomboter
naar smaak Peper en zout

Bereiding

  • Verzamel alle ingrediënten.
  • Bak de pistolets bruin in de oven, gedurende 10 minuten.
  • Laat in een koekenpan een klontje roomboter smelten. Bak de braadworsten gaar.
  • Meng de mosterd met de mayonnaise.
  • Verwijder de schil en snipper de ui. Hak de bieslook fijn.
  • Verwijder het blad van de krop romaine sla. Spoel goed af en dep droog.
  • Snijd de pistolets met een broodmes doormidden.
  • Besmeer met de dressing van mosterd en mayonaise.
  • Beleg met een blad romaine sla, zuurkool, braadworst en extra mosterd-mayonaise.
  • Maak af met rode ui, bieslook en chiliflakes.