- Verzamel alle ingrediënten.
- Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
- Snijd in de tussentijd de kipfilet in blokjes en marineer met plantaardige olie en vadouvan kruiden.
- Verwijder de schil en snipper de ui.
- Bak in een pan de spekreepjes. Voeg de ui toe en bak mee tot deze glazig wordt.
- Vervolgens bak je de kip mee. Als de kip goudbruin kleurt, voeg je de gesneden ananas toe.
- Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Bouw de ovenschaal op. Begin met een laag zuurkool gevolgd door de gebakken spekreepjes, kipfilet en ananas. Verdeel de aardappelpuree over het geheel en maak af met geraspte belegen kaas.
- Bak de zuurkoolschotel in de oven goudbruin gedurende 20-25 minuten.
- Hak de peterselie fijn.
- Maak de ovenschotel af met fijngehakte peterselie.
Kramers zuurkool ovenschotel met ananas en kip
30 min
4 pers.
220x geliked door de community

Over het recept
Kramers ovenschotel met zuurkool, ananas en kipfilet is verrassend lekker door de toevoeging van vadouvan kruiden. Proef het zelf!
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
500 gram zuurkool
400 gram verse ananas
300 gram kipfilet
1 el vadouvan kruiden
80 gram spekreepjes
1 gele ui
70 gram geraspte belegen kaas
½ tl nootmuskaat
100 ml melk
10 gram verse peterselie
Scheut plantaardige olie
naar smaak Peper en zout