Kramers zuurkool ovenschotel met ananas en kip

30 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Over het recept

    Kramers ovenschotel met zuurkool, ananas en kipfilet is verrassend lekker door de toevoeging van vadouvan kruiden. Proef het zelf!

    Ingrediënten

    1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
    500 gram zuurkool
    400 gram verse ananas
    300 gram kipfilet
    1 el vadouvan kruiden
    80 gram spekreepjes
    1 gele ui
    70 gram geraspte belegen kaas
    ½ tl nootmuskaat
    100 ml melk
    10 gram verse peterselie
    Scheut plantaardige olie
    naar smaak Peper en zout

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
    • Snijd in de tussentijd de kipfilet in blokjes en marineer met plantaardige olie en vadouvan kruiden.
    • Verwijder de schil en snipper de ui.
    • Bak in een pan de spekreepjes. Voeg de ui toe en bak mee tot deze glazig wordt.
    • Vervolgens bak je de kip mee. Als de kip goudbruin kleurt, voeg je de gesneden ananas toe.
    • Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Voeg naar smaak peper en zout toe.
    • Bouw de ovenschaal op. Begin met een laag zuurkool gevolgd door de gebakken spekreepjes, kipfilet en ananas. Verdeel de aardappelpuree over het geheel en maak af met geraspte belegen kaas.
    • Bak de zuurkoolschotel in de oven goudbruin gedurende 20-25 minuten.
    • Hak de peterselie fijn.
    • Maak de ovenschotel af met fijngehakte peterselie.