Veelgestelde vragen

Zuurkool bereiden
Hoe lang kun je zuurkool bewaren?

Zuurkool kun je relatief lang bewaren, omdat het gefermenteerd is. De bewaartijd hangt af van hoe je de zuurkool opslaat:

  • Ongeopend in de verpakking: Zuurkool kan enkele weken tot zelfs enkele maanden goed blijven, zolang de verpakking niet geopend is. Kijk altijd op de houdbaarheidsdatum.
  • Eenmaal geopend: Zuurkool is zeker nog een paar dagen houdbaar. Om zuurkool zo lang mogelijk te bewaren, verpak je de zuurkool luchtdicht, druk je de zuurkool aan in z’n eigen vocht en bewaar je het in de koelkast. Zo kun je later nog eens genieten van die overheerlijke zuurkool!
Moet je zuurkool afspoelen?

Nee! Wanneer je zuurkool afspoelt, gaan de vitamines en de smaak verloren. Om de zuurkool minder zuur te maken, kun je de zuurkool koken met witte wijn, appel(sap) of honing.

Hoe lang moet je zuurkool koken?

Het is in principe niet nodig om zuurkool te koken. Lekker makkelijk en scheelt weer een pan op het fornuis. Niet-gekookte zuurkool heeft een stevigere bite. Houd je daar niet van, kook dan de zuurkool 20 minuten.

Kun je zuurkool invriezen?

Ja, zuurkool kan ingevroren worden.

Kun je zuurkool rauw eten?

Ja! Omdat de witte kool gefermenteerd is, kun je zuurkool rauw eten. Rauw eten van zuurkool is niet alleen veilig, maar ook heel gezond. Door zuurkool rauw te eten, krijg je alle vitamines en levende melkzuurbacteriën binnen.