Kramers zuurkool taart

40 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Nieuw

    Over het recept

    Zuurkool kun je goed verwerken in een hartige taart. Lekker met geitenkaas, rozijnen, dille en crème fraîche. Superlekker, zowel warm als koud!

    Ingrediënten

    125 gram verse geitenkaas
    6-8 vellen Hartige taartdeeg (ontdooid)
    100 gram rozijnen
    500 gram zuurkool
    1 rode ui
    1 stengel bosui
    ½ tl nootmuskaat
    5 eieren
    30 gram rucola
    200 crème fraîche
    20 gram verse dille
    5 gram ongezouten roomboter
    5 el paneermeel
    naar smaak peper en zout

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Laat de vellen hartige taartdeeg op kamertemperatuur komen.
    • Verwarm de oven voor op 200ºC.
    • Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
    • Verwijder de schil en snipper de ui. Brokkel de geitenkaas.
    • Breek de eieren in een grote kom en kluts tot een geheel. Voeg de crème fraîche toe. Meng met een garde tot een glad geheel.
    • Voeg vervolgens de rode ui, nootmuskaat, rozijnen, geitenkaas, zuurkool, peper en zout toe. Schep goed door elkaar heen, gebruik hiervoor een spatel.
    • Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met 3 el paneermeel. Bekleed vervolgens met de hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het overige paneermeel.
    • Giet het mengsel van ei en ingrediënten vervolgens over het taartdeeg in de taartvorm.
    • Bak de hartige taart gaar in 25-30 minuten.