Kramers zuurkool stamppot met casselerrib

30 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Over het recept

    Zuurkool gaat heel goed samen met de zachte smaak van casselerrib. Een smaakvol recept met grove mosterd en verse peterselie. Ervaar het zelf!

    Ingrediënten

    125 gram 4-8 casselerrib plakken
    1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
    500 gram zuurkool
    100 ml volle melk
    25 gram ongezouten roomboter
    ½ tl nootmuskaat
    1 el grove mosterd
    1 el honing
    1 el witte wijnazijn
    10 gram verse peterselie
    naar smaak Peper en zout

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Doe de aardappelen in een pan met een snuf zout. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water, gedurende 15-20 minuten. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt prikken.
    • Verwarm de zuurkool. Haal de zuurkool uit de verpakking. Doe de zuurkool in een pan en voeg hier 100 ml water aan toe. Doe de deksel op de pan en verwarm op laag vuur, circa. 20 minuten.
    • Laat een klontje roomboter (5 gram) smelten in de pan. Bak de casselerrib plakken in de pan gaar. Breng op smaak met peper en zout.
    • Zodra de aardappelen klaar zijn, giet je ze af. Voeg de melk, de overige roomboter en nootmuskaat toe. Maak het geheel tot een puree. Gebruik hiervoor een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
    • Meng de grove mosterd met honing en witte wijn azijn tot een dressing. Hak de peterselie fijn.
    • Meng de aardappelpuree met de zuurkool. Serveer met gebakken casselerrib. Maak af met de dressing van mosterd-honing en peterselie.