Kramers zuurkool salade quinoa en gegrilde kipfilet

20 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Over het recept

    Zuurkool toevoegen aan je salade? Super lekker als smaakmaker en zuurtje! Goede tegenhanger van de appel, rozijnen en honing in dit gerecht.

    Ingrediënten

    1 krop romaine sla
    300 gram gegrilde kipfilet
    100 gram quinoa
    250 gram zuurkool
    60 gram rozijnen
    10 walnoten
    10 gram verse peterselie
    2 avocado’s
    1 tl paprikapoeder
    1 tl knoflookpoeder
    1 tl gedroogde oregano
    200 ml olijfolie
    1 groene appel
    1 sjalot
    2 el honing
    1 el grove mosterd
    naar smaak Peper en zout

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Marineer de kipfilet met 3 el olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
    • Week de quinoa in 200 ml water. Kook vervolgens de quinoa in 200 ml. zacht kokend water met een snuf zout, gedurende 15-20 minuten.
    • Grill de kipfilet in de pan gaar. Laat afkoelen.
    • Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Was de bladeren van de romaine en laat deze uitlekken. Hak de peterselie fijn en de walnoten grof. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit.
    • Verwijder de schil van de sjalot en snipper deze fijn. Meng in een schaaltje 100 ml olijfolie, honing, grove mosterd en fijngesneden sjalot. Meng en breng op smaak met peper en zout.
    • Snijd de romaine in de lengte in vieren. Doe de romaine een saladeschaal. Voeg de quinoa, appel, peterselie, walnoten, rozijnen en zuurkool toe.
    • Verdeel de salade, kipfilet en avocado’s over de bowls. Maak af met de dressing.