Kramers zuurkool salade met appel, bleekselderij en yoghurtdressing

10 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Over het recept

    De bleekselderij, appel en rozijn gaan goed samen met rauwe zuurkool. De frisse en zoete mosterd-yoghurt dressing is een goede tegenhanger van de zuurkool haar zurige smaak.

    Ingrediënten

    150 gram zuurkool
    2 stengels bleekselderij
    30 gram walnoten
    30 gram rozijnen
    15 gram verse peterselie
    2 appels met schil (Jonagold)
    2 el Griekse yoghurt
    1 tl Dijon mosterd
    1 el honing
    1 el water
    naar smaak Peper en zout

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Was de bleekselderij en schil van de appel. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de appel (met schil) in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
    • Hak de walnoten fijn. Hak de peterselie grof.
    • Doe de bleekselderij, appel, walnoot, rozijn en peterselie in een kom.
    • Voeg nu de zuurkool bij het geheel.
    • Maak de dressing. Meng hiervoor de Griekse yoghurt, Dijon mosterd, honing en water. Breng op smaak met peper en zout.
    • Giet de dressing over het geheel en schep goed door elkaar.