- Verzamel alle ingrediënten.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Laat de zuurkool uitlekken (dit proces kun je versnellen door het sap uit de zuurkool te persen).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de pizzabodems op de bakplaat.
- Verdeel de tomatenpassata over de pizzabodems.
- Beleg de bodems vervolgens met gedroogde oregano, plakjes chorizo en zuurkool. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de pizza’s. Maak af met peper en zout.
- Bak de pizza’s gedurende 20 minuten in de oven.
- Serveer de zuurkool pizza met rucola.
Kramers zuurkool pizza
30 min
4 pers.
41x geliked door de community

Over het recept
Dit recept is voor 2 tot 4 personen! Grote eters? Verdubbel de receptuur dan voor 4 pizza’s! De chorizo gaat heel goed samen met het zurige van zuurkool en de milde smaak van mozzarella. Echt het proberen waard!
Ingrediënten
2 verse pizzabodems
2 bollen buffel mozzarella
200 gram chorizo worst (in plakjes)
350 gram zuurkool
60 gram rucola
2 el gedroogde oregano
200 gram tomatenpassata
naar smaak peper en zout