Kramers zuurkool pizza

30 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Over het recept

    Dit recept is voor 2 tot 4 personen! Grote eters? Verdubbel de receptuur dan voor 4 pizza’s! De chorizo gaat heel goed samen met het zurige van zuurkool en de milde smaak van mozzarella. Echt het proberen waard!

    Ingrediënten

    2 verse pizzabodems
    2 bollen buffel mozzarella
    200 gram chorizo worst (in plakjes)
    350 gram zuurkool
    60 gram rucola
    2 el gedroogde oregano
    200 gram tomatenpassata
    naar smaak peper en zout

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Verwarm de oven voor op 180ºC.
    • Laat de zuurkool uitlekken (dit proces kun je versnellen door het sap uit de zuurkool te persen).
    • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Leg de pizzabodems op de bakplaat.
    • Verdeel de tomatenpassata over de pizzabodems.
    • Beleg de bodems vervolgens met gedroogde oregano, plakjes chorizo en zuurkool. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de pizza’s. Maak af met peper en zout.
    • Bak de pizza’s gedurende 20 minuten in de oven.
    • Serveer de zuurkool pizza met rucola.