Kramers zuurkool ovenschotel met gehakt en aardappelschijfjes

50 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Over het recept

    Een echte allemans favoriet: gehakt met aardappelschijfjes en geraspte kaas. De zuurkool past heel goed bij combinatie gehakt, kaas en aardappel. Proef het zelf maar!

    Ingrediënten

    600 gram aardappelschijfjes
    2 gele ui
    500 gram zuurkool
    700 gram rundergehakt
    1 el gehaktkruiden
    100 gram geraspte belegen kaas
    naar smaak Peper en zout

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Verwarm de oven voor op 200ºC.
    • Kook de aardappelschijfjes in een pan met ruim kokend water, gedurende 6 minuten. Giet af.
    • Snipper de ui en bak deze in een pan glazig. Voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe. Bak gedurende 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
    • Bouw de ovenschaal op. Begin met een laag gehakt. Vervolgens verdeel je de zuurkool erover.
    • Maak de ovenschotel af met schijfjes aardappel en bestrooi met geraspte kaas.
    • Bak de zuurkoolschotel in de oven goudbruin gedurende 40 minuten.