Kramers loaded fries met zuurkool

20 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Over het recept

    Loaded fries met zuurkool? Dit wil je proberen! Deze versie met pindasaus, zuurkool, augurk en gebakken uitjes is naast een feestje op tafel, een feestje voor je smaakpapillen. Eet smakelijk!

    Ingrediënten

    1 kilo verse friet
    300 gram pindasaus
    250 gram zuurkool
    100 gram geraspte wortel
    ½ komkommer
    4 el krokante uitjes
    2 stengels bosui
    3 grote augurken
    1 limoen
    Grof zout

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Bak de friet in de frituur, oven of airfryer (zie instructies op verpakking).
    • Verwarm de pindasaus, voeg (naar wens) extra kokend water toe zodat de pindasaus iets dunner wordt van structuur.
    • Snijd de komkommer in kwartjes, de bosui in ringen, de augurk in stukjes en de limoen in vieren.
    • Zodra de friet gaar is, bestrooi je deze met zout.
    • Doe de friet in een grote ovenschaal en verdeel de zuurkool en geraspte wortel over de friet.
    • Giet de pindasaus over de friet.
    • Maak af met komkommer, bosui, augurk en krokante uitjes. Serveer met limoen.