- Verzamel alle ingrediënten.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Laat vervolgens uitlekken.
- Verwijder de schil en snijd de ui in dunne ringen. Hak de bieslook fijn.
- In de tussentijd besmeer je de flammkuchen met crème fraîche en verdeel je de zuurkool over de bodems, gevolgd door nootmuskaat, peper en uienringen.
- Nu verdeel je de spekreepjes (of walnoten) over de bodems en maak je deze af met geraspte kaas en peper.
- Zet de flammkuchen in de oven en bak gedurende 15 minuten.
- Serveer de flammkuchen met bieslook en rucola.
Kramers flammkuchen met zuurkool
20 min
4 pers.
88x geliked door de community

Over het recept
Een grote favoriet is deze flammkuchen met zuurkool, crème fraîche, bieslook en spekreepjes. Heb je voorkeur om vegetarisch te eten? Vervang de spekreepjes dan voor walnoten! Beide opties werken goed in dit recept.
Ingrediënten
520 gram 2 flammkuchen bodems
200 gram crème fraîche
1 kleine rode ui
150 gram spekreepjes (of vega optie: 50 gram walnoten)
100 gram geraspte belegen kaas
200 gram zuurkool
10 gram verse bieslook
1 tl nootmuskaat
20 gram rucola
naar smaak peper en zout