Kramers flammkuchen met zuurkool

20 min
Icon metro-spoon-fork
4 pers.

x geliked door de community

Recept afdrukken
  • Recept delen
  • Over het recept

    Een grote favoriet is deze flammkuchen met zuurkool, crème fraîche, bieslook en spekreepjes. Heb je voorkeur om vegetarisch te eten? Vervang de spekreepjes dan voor walnoten! Beide opties werken goed in dit recept.

    Ingrediënten

    520 gram 2 flammkuchen bodems
    200 gram crème fraîche
    1 kleine rode ui
    150 gram spekreepjes (of vega optie: 50 gram walnoten)
    100 gram geraspte belegen kaas
    200 gram zuurkool
    10 gram verse bieslook
    1 tl nootmuskaat
    20 gram rucola
    naar smaak peper en zout

    Bereiding

    • Verzamel alle ingrediënten.
    • Verwarm de oven voor op 180ºC.
    • Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Laat vervolgens uitlekken.
    • Verwijder de schil en snijd de ui in dunne ringen. Hak de bieslook fijn.
    • In de tussentijd besmeer je de flammkuchen met crème fraîche en verdeel je de zuurkool over de bodems, gevolgd door nootmuskaat, peper en uienringen.
    • Nu verdeel je de spekreepjes (of walnoten) over de bodems en maak je deze af met geraspte kaas en peper.
    • Zet de flammkuchen in de oven en bak gedurende 15 minuten.
    • Serveer de flammkuchen met bieslook en rucola.