Jachtschotel met kip en Krautboy rode kool

  Jachtschotel met kip en Krautboy rode kool Ingrediënten 150 gram kipfilet peper en zout 1 ui ½ eetlepel olie ½ theelepel paprikapoeder 1 zakje jachtsaus 2 ½ dl water 1 zakje Krautboy rode kool 500 gram Bereiding Snijd de kipfilet in blokjes en strooi er wat peper en zout over. Pel de ui en…

Read more

Hazenpeper met rode kool en aardappelpuree

  Hazenpeper met rode kool en aardappelpuree Ingrediënten 1 zakje Krautboy rode kool 500 gram 1 grote ui 2 tenen knoflook 2 stengels bleekselderij 4 hazenachterbouten zout versgemalen peper 50 gram boter of margarine 100 gram spekreepjes 3 dl rode wijn 1 pot wildfond (380 ml, AH) 3 takjes tijm Bereiding De uien schillen en…

Read more

Hachee met Krautboy rode kool

  Hachee met Krautboy rode kool Ingrediënten 600 gram runderlappen (sukadelapjes) 5 grote uien zout en peper 50 gram boter 2 volle eetlepels bloem 1 vleesbouillontablet 2 eetlepel azijn 1 theelepel suiker 2 laurierblaadje 4 kruidnagels 1 zakje Krautboy rode kool 500 gram Bereiding De uien schillen en in ringen snijden. In een braadpan de…

Read more

Appeltje met Krautboy rode kool en lamsrib

  Appeltje met Krautboy rode kool en lamsrib Ingrediënten lamsribstuk voor 4 personen 250 gram rode kool 4 kleine appels rood van kleur 4 plakken ontbijtspek uitgebakken tot chips 6 takjes tijm suikerwater (1 liter water met 500 gram suiker) Bereiding Snijd het kapje van het appeltje af en hol het appeltje uit met een…

Read more

Zuurkoolsalade met vruchten

  Zuurkoolsalade met vruchten Ingrediënten 500 gram Kramer’s naturel zuurkool 1 appel 1 sinaasappel 1 eetlepel gehakte hazelnoten 1/2 kopje gehalveerde druiven 1 ui 1 takje dragon sap van 1/2 citroen 3 eetl. olijfolie Bereiding Maak een mengsel van de fijngesneden zuurkool, stukjes appel en sinaasappel, hazelnoten en druiven. Fijngehakte ui en dragon met citroen…

Read more

Zuurkoolsalade met paprika en salami

  Zuurkoolsalade met paprika en salami Ingrediënten 1 zakje Krautboy Wijn zuurkool 250 gram 1 aardappel 1 stengel bleekselderij 50 gram Duitse salami 1 appel (James Greeve of Goudreinet) 1 el citroensap 1 rode paprika 1 el yoghurt 1 el karwijzaad 1 theelepel paprikapoeder mild versgemalen peper Bereiding Zuurkool uit elkaar halen en iets fijner snijden.…

Read more

Zuurkoolsalade met ijsbergsla

  Zuurkoolsalade met ijsbergsla Ingrediënten 500 gram Krautboy kruidenzuurkool handje walnoten 4 bladen ijsbergsla 2 el paprika zoetzuur peper Bereiding Hak de walnoten grof. Rol de gewassen slabladen op en snijd ze in smalle reepjes. Meng de ijsbergsla en het paprika zoetzuur door de zuurkool. Maak het op smaak met wat peper en strooi de…

Read more

Zuurkoolsalade met gerookte eend

  Zuurkoolsalade met gerookte eend Ingrediënten 2 sneetjes witbrood 10 gram boter 50 gram zuurkool rucola sla 1 tl pittige mosterd (bijv. Dijonmosterd) 1 el slagroom (bekertje 125 ml) 16 plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje 100 gr) Bereiding Snijd de korstjes van het brood. Rol het brood met een deegroller plat. Snijd het brood schuin door…

Read more

Zuurkoolsalade met ananas en mango

  Zuurkoolsalade met ananas en mango Ingrediënten 500 gram Kramer’s Wijnzuurkool 1 blikje ananas 1 mango 250 gram rozijnen 2 el magere yoghurt 1 el dijonmosterd peper en zout peterselie en bieslook Bereiding Wel de rozijnen, maak van de yoghurt, mosterd, peper en zout een dressing. Hak de bieslook en de peterselie fijn. Snijd de…

Read more

Zuurkoolsalade de Kolonist

  Zuurkoolsalade de Kolonist Ingrediënten 500 gram Krautboy Naturel zuurkool 1 klein blikje mais 250 gram rozijnen 1 blikje ananas in stukjes 1 blikje mandarijnen 1 eetlepel honing Duizendeilanden dressing (Calvé/Remia) Bereiding Snijd de zuurkool fijn. Meng de duizendeilanden dressing en de honing door de zuurkool. Voeg het mais, de rozijnen, de ananas en de…

Read more