Smoothie Zuurkool Mango Ingrediënten 250 gram rauwe zuurkool, inclusief vocht, zo uit de verpakking in de blender 1 avocado 2 appels 50 gram alfalfa 25 gram munt +/- 500 ml (kokos)water Omschrijving Rauwe zuurkool bevat grote hoeveelheden melkzuurbacteriën (o.a. bekend van yoghurt, karnemelk, yakult). Deze hebben door middel van fermentatie de suikers van de witte…

Read more

Smoothie zuurkool avocado (1 liter)

Smoothie Zuurkool Mango Ingrediënten 250 gram rauwe zuurkool, inclusief vocht, zo uit de verpakking in de blender 1 avocado 2 appels 50 gram alfalfa 25 gram munt +/- 500 ml (kokos)water Omschrijving Rauwe zuurkool bevat grote hoeveelheden melkzuurbacteriën (o.a. bekend van yoghurt, karnemelk, yakult). Deze hebben door middel van fermentatie de suikers van de witte…

Read more

Smoothie zuurkool mango (1 liter)

Smoothie Zuurkool Mango Ingrediënten 250 gram rauwe zuurkool, inclusief vocht, zo uit de verpakking in de blender 2 kiwi’s 1 mango Gember (naar eigen smaak toevoegen) +/- 500 ml sinaasappelsap Omschrijving Rauwe zuurkool bevat grote hoeveelheden melkzuurbacteriën (o.a. bekend van yoghurt, karnemelk, yakult). Deze hebben door middel van fermentatie de suikers van de witte kool…

Read more

Smoothie zuurkool Framboos (1 liter)

Smoothie Zuurkool Framboos Ingrediënten 250 gram rauwe zuurkool, inclusief vocht, zo uit de verpakking in de blender 200 gram (bevroren) frambozen 2 bananen 1 tomaat +/- 200 ml water Omschrijving Rauwe zuurkool bevat grote hoeveelheden melkzuurbacteriën (o.a. bekend van yoghurt, karnemelk, yakult). Deze hebben door middel van fermentatie de suikers van de witte kool omgezet…

Read more

Zuurkool met Witte Bonen

Zuurkool met Witte Bonen Ingrediënten Zuurkool (500gr) 1 pot witte bonen (+/- 500gr uitgelekt) 2 uien 1 paprika 1 zoete (harde) appel Bonenkruid Peper en zout Zuurkool met Witte Bonen (erbij). Een voor sommige verrassende combinatie, echter lang geleden al populair geweest. Heel lekker als warme maaltijd, of als koude salade. Een heerlijk vegetarisch gerecht,…

Read more

Flammkuchen met zuurkool

Flammkuchen met zuurkool Ingrediënten 250 gram bloem (gezeefd) 3,5 gram gedroogde gist 4 eetlepels olijfolie 500 gram zuurkool 5 uien 1 rood pepertje 200 gram créme fraise 75 gram ontbijtspek/spekblokjes 100 gram (grof) geraspte kaas zout mixer met deeghaken deegroller, bakplaat met bakpapier Bereiding Werkwijze: Kneed met de mixer (met kneedhaken) van de bloem, de…

Read more

Jubileummenu Kramer Zuurkool

Kooktips Jubileummenu Kramer Zuurkool Ingrediënten Hoeveelheden voor 900 gasten: 300 kg. Frieslander aardappelen 110 kg. Primeur Zuurkool van GKZ 300 ambachtelijke rookworsten van de Worsterij 180 kg. Gebraad 100 kg. Varkenshaas 100 liter volle melk 30 kg. Spek Primeurzuurkool met Rookworst, plakjes Gebraad, Varkenshaasspiesjes en jus met uitgebakken Spekjes. Bereiding Zuurkool, spek en puree: De…

Read more

Zuurkooltaartje met mango

  Zuurkooltaartje met mango Ingrediënten In het klein een verrassende snack tijdens een feestje, maar groter ook lekker als voorgerecht, of als hartig taartje met een salade. (voor 4-6 grote of 12 kleine zuurkooltaartjes) Vervang de rookworst door brie of mozzarella voor een heerlijk vegetarisch gerecht. bladerdeeg (pakje) olie zuurkool (500 gram) eieren (2) slagroom…

Read more
 

Zuurkoolstrudel met rookworst en ananas

Ingrediënten
  • 1 verpakking koelvers pizzadeeg (600 gram)
  • 500 gram Krautboy wijn zuurkool
  • 1 (magere) rookworst 250 gram

Zuurkoolstrudel met rookworst en ananas

  Zuurkoolstrudel met rookworst en ananas Ingrediënten 1 verpakking koelvers pizzadeeg (600 gram) 500 gram Krautboy wijn zuurkool 1 (magere) rookworst 250 gram 2 eetlepels mosterd 1 blik ananasstukjes op siroop (227 gr.) uitgelekt. 2 eetlepels melk 2 theelepels komijnzaad Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg volgens de aanwijzingen op…

Read more

Stamppot met gezouten bonen en rucola

  Stamppot met gezouten bonen en rucola Ingrediënten 1 zak gezouten bonen à 500 g (Krautboy) 1 zak panklare aardappelen kruimig à 1 kg zout, peper 4 speklapjes zonder zwoerd 1,5 el Bakken & Braden vloeibaar 1 zakje rucola à 75 g, grof gesneden 1 el Dijon mosterd Bereiding Zet de gezouten bonen een nacht…

Read more