Laat je verrassen met lekkere recepten van Kramer’s Krautboy!

Zuurkool, een verrassende groente met veel goede eigenschappen. Natuurlijk smaakt het heerlijk in de bekende stamppot, maar probeer ook eens een frisse salade met gerookte makreel of een lekker pastagerecht met paprika en chorizo. Gooi een restje zuurkool niet weg, maar roerbak het de volgende dag met wat gerookte paprikapoeder, tomaat en ui. Heerlijk op een broodje voor de lunch.

Zuurkool is gesneden witte kool welke door een natuurlijk fermentatie proces langer houdbaar, lichter verteerbaar en heerlijk fris zuur geworden is.

Zuurkool bevat van nature vitamines en mineralen en is rijk aan vezels, welke samen met de melkzuurbacteriën de darmflora kunnen bevorderen.

Zuurkool was, mede door bovenstaande goede eigenschappen, al in de tijd van Michiel de Ruyter een “superfood”. Scheurbuik was toen een groot probleem. Door de vitamine C in de zuurkool werd deze aandoening voorkomen.

Alle reden dus om zuurkool (nog) vaker op het menu te zetten.

Recept idee: